Isprobajte odličan recept za božićne kekse of cimeta: Brzo su gotovi i mogu dugo stajati

 Priprema je vrlo jednostavna, a kekse možete čuvati i do dva mjeseca u hermetički zatovrenoj posudi.

Božićno vrijeme prepuno je ukusnih kolača i slastica, ali i pravo vrijeme za isprobavanje novih recepata. Jedan recept za neodoljive božićne kekse s cimetom oduševio je društvene mreže, kako prenosi Metro.

 Sastojci: 360 g šećera u prahu

 85 g bjelanjaka 

20 g soka od limuna 

300 g mljevenih badema 

115 g luminove i narančine kore 

12 g mljevenog cimeta

 ¼ žličice mljevenih klinčića

Umutite šećer u prahu i bjelanjak s limunovim sokom u mekanu kremu. Izvadite 1/3 i ostavite sa strane da se tijesto prelije tankim slojem kasnije. Dodajte sve preostale sastojke u veći dio kreme i sjedinite u teksturu poput tijesta. Rukama zamijesite tijesto i stavite ga na tepsiju obloženu papirom za pečenje i razvaljajte ga na oko 1 cm debljine. Rasporedite tanki sloj kreme preko tijesta. Neka bude što glatkiji. Ostavite u hladnjaku minimalno 1 sat.

Izvadite tijesto iz hladnjaka i počnite ga rezati u oblike nožem ili rezačima. Budite kreativni! Zvijezde i dijamantni oblici dobro funkcioniraju.   Pecite u pećnici na 160 stupnjeva Celzijusa oko 12-15 minuta. Keksi su pečeni kada možete lagano podići rubove papira. Sredina bi i dalje trebala biti mekana i ljepljiva. Ostavite da se ohladi oko 30 min prije nego što izvadite iz pladnja. Uživajte!



Comments